Årskrönika - text

Fastän jag lovade att skriva oftare, har jag inte lyckats hålla mitt löfte - som om ni inte redan märkt det...

Här springer tiden iväg mest hela tiden. Vi jobbar varannan vecka Mattias och jag, veckorna hemma går åt att lämna och hämta Alva i skolan och däremellan utfodring av Stella och annat småpyssel som finns i hemmet.

Alvas första termin i 6-års har gått bra. Hon säger att det är roligt för det mesta men gillar trots allt att det är jullov nu (för det är så jobbigt att klä på sig kläderna för att gå till matsalen...). Personalen är kanon och det funkar bra på utflykter då hon har sin rulle med (om inte pappan glömmer bort att ta med den förståss, så att en prao får komma och hämta den...). Läsandet flyter på bra och nu är det roligt med matte - fast det är lättare med plus än minus.

I slutet av november var Alva på återbesök till hjärtmottagningen. Det såg ut ungefär som tidigare, hennes kammare är lite stel och inte så "snärtig" som man kan önska. För att underlätta för hjärtat att pumpa ut blodet i kroppen så kommer hon att få en ny medicin, en ACE-hämmare. Hon läggs in på avd. 95E den 26 januari och inställningen av medicinen beräknas ta c:a fyra dagar. Inget att bråka om. Annars funkar det väl för det mesta bra, orken tryter emellanåt (mest hemmavid förståss) men efter någon dags beordrad lugn aktivitet så är hon tillbaka på scratch igen. Hade en halsfluss för några veckor sedan som blev antibiotikabehandlad, en öroninflammation som hon lyckades läka ut självmant och nu en envis rethosta som förhoppningsvis ska ge med sig snart. Annars har det här varit hennes "friskaste" höst hittills!

Stella-bus växer så det knakar. Ett år har vår lilltjej hunnit bli. En glad skit som trots sin positiva attityd har en bestämd vilja. Hon börjar gå så smått, fler steg för varje dag. Varje liten promenad avslutas med ett iltjut (och då menar jag de riktigt höga tonerna) - hon är så nöjd med sin bedrift. Gillar att plocka och smaka på storesyrrans alla grejer så hennes besök i Alvas lekrum är inte alltid uppskattade. Stella har också klarat sig bra gällande sjukdomar, det är nu i slutet av november och december som virusen/bakterierna har avlöst varandra.

Vi har ju haft lite husrenoveringar under hösten. Det har regnat in i vårt sovrum (och några andra ställen) så det blev till att byta nockband på taket - tack till Mattias svågrar från Gamlis och Lutis! Försäkringsbolaget stod för nya taper och tak i sovrummet - så himla fint blev det!
Som jag skrev tidigare, så har Stella svårt att låta Alvas smågrejor vara i fred, så det blir en liten flyttrockad här under jullovet (början åtminstone). Alva ska få nytt rum där vi i dag har kontor. Kontoret flyttar ner till lekrummet och Stella blir själv kvar i sovrummet hon delar med Alva för tillfället. Då krävs ju också att det kommer upp lite nya taper och färger på väggarna så vi har att göra även framöver.

Sedan håller Mattias på att färdigställa sitt barprojekt i källaren, nu är det nästan färdigt...

Ja, det blev en liten novell till slut - tack till er som orkat läsa ända hit!

Återkommer med en årskrönika bild inom kort.

Kommentarer
Postat av: fam A

Hej på er och god fortsättning!

Vad kul med en uppdatering/sammanfattning! Spännande att nu följa rumsrockaden och val av tapeter hos er, då "slipper" vi göra om hemma på ett tag.. : ) Ha det så bra till nästa gång, stor kram till er alla! /HKCFL

2008-12-27 @ 10:01:59
Postat av: Jennie

Hej och tack detsamma! Tapetvalet är gjort och beställt, kommer förhoppningsvis före nyår! Ni får passa på att vila er så länge, snart är det väl dags för er igen ;o)

Kramar tillbaka!

2008-12-27 @ 22:37:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0