Årets näst sista dag...

kan sammanfattas som vacker, solig och frostig här i Bälinge. Trots det fina vädret är oförmågan att företa oss uteaktiviteter stor. Hela tiden är det något som behöver "fixas". Visserligen håller vi på att göra om Alvas rum men det är alltid en tvättmaskin som ska laddas, en diskmaskin som ska fyllas eller tömmas osv, osv. Alva är i o f s en "innetjej" som gärna leker med playmo, lego eller annat småplock - vår lycka?! Nu är jag inget för löften kring nyår men vi får helt klart bli bättre på att skapa utomhusaktiviteter.

I dag har Alva besök av sin klasskompis K, de har stängt in sig på Alvas rum och kommer inte visas sig förrän det är dags för lunch...

Stella-bus ligger och vilar middag, Mattias har åkt in på shoppingrunda till stan och jag ska koka marknadskonfekt (som skulle varit färdig till jul...). Bäst att sätta fart, innan innan lillskiten vaknar.

...ninna ninannana ninannan na ni na...

ni som sett "Boktipset" vet hur det låter.

Så här i förkylningstider tänkte jag rekommendera en av mina, för tillfället, favoritböcker!

Prosit - En bok i förkylningstider

Finns att köpa på Apoteket för 20 kr  (tror jag) om man inte nödvändigtvis vill ha en papperskopia kan man gå in på följande länk och ladda hem ett elektroniskt ex (helt gratis!):
www.apoteket.se/apoteket/jsp/Crosslink.jsp?d=136

Boken handlar om skillnaden mellan förkylningsvirus och bakteriella infektioner och tips och råd om hur man gör det bästa av situationen. Kul och lättförståelig - helt enkelt mycket läsvärd.

Prosit på er!

God fortsättning...

Så var då julen förbi. Julmat och klappar under granan så det räcker och blir över. Alva är supernöjd, hon fick nästan allt som stod på hennes önskelista (där stod visserligen bara sju saker) och lite annat därtill - tack till alla! Alva deklarerade i dag att "julen är den bästa tiden på året - och sommaren, för då fyller jag år", kan väl inte mer än instämma ;o)

I dag har vi varit in till Uppsala färg och beställt tapeter till Alvas nya rum, det blir en häftig kombination med tapet och färg. Har vi tur hinner tapeterna komma före nyår, så hon kan flytta in före skolstarten. För er som är nyfikna på valet, kan gå in på www.eco.se tapeten som är på startsidan är den som Alva valt. Efter hennes rum står nya kontoret på tur, där har vi inte kommit underfund med hur det ska se ut ännu. Så nu har vi en tid framför oss med spackling, slipning och slipdamm...

Nu är det dags att tacka för i dag, i morgon bitti är det dags att ta itu med träningen igen - kl. 9.30 i bygdegården - vi kanske ses?!

Till Er alla...

... från oss alla - en riktigt god jul & ett gott nytt år!

Våra små nissar

PS. Stort tack till alla er som haft vänligheten att skicka oss fina julkort i år! Dessvärre
har inte vi lyckats komma till skott, så ni får hålla tillgodo med detta! DS


(halv)Årskrönika - bild

Uppsala domkyrka          Domkyrkoplan framför Gustavianum


    Gillestugan börjar ta form


    Våra underbara takjobbare


    Så blev det klart till sist


Filmintresset har gått i arv          Filmtittandet är fortfarande stort


Stella & Alva i fina klänningar från Thailand (present från B & R)          Vår fina 1-åring!


    Vi har vår beskärda del av knäppgökar...


    Vad säger man??


Vår julgran, den finaste i stan!          Våra julgardiner är på plats

Årskrönika - text

Fastän jag lovade att skriva oftare, har jag inte lyckats hålla mitt löfte - som om ni inte redan märkt det...

Här springer tiden iväg mest hela tiden. Vi jobbar varannan vecka Mattias och jag, veckorna hemma går åt att lämna och hämta Alva i skolan och däremellan utfodring av Stella och annat småpyssel som finns i hemmet.

Alvas första termin i 6-års har gått bra. Hon säger att det är roligt för det mesta men gillar trots allt att det är jullov nu (för det är så jobbigt att klä på sig kläderna för att gå till matsalen...). Personalen är kanon och det funkar bra på utflykter då hon har sin rulle med (om inte pappan glömmer bort att ta med den förståss, så att en prao får komma och hämta den...). Läsandet flyter på bra och nu är det roligt med matte - fast det är lättare med plus än minus.

I slutet av november var Alva på återbesök till hjärtmottagningen. Det såg ut ungefär som tidigare, hennes kammare är lite stel och inte så "snärtig" som man kan önska. För att underlätta för hjärtat att pumpa ut blodet i kroppen så kommer hon att få en ny medicin, en ACE-hämmare. Hon läggs in på avd. 95E den 26 januari och inställningen av medicinen beräknas ta c:a fyra dagar. Inget att bråka om. Annars funkar det väl för det mesta bra, orken tryter emellanåt (mest hemmavid förståss) men efter någon dags beordrad lugn aktivitet så är hon tillbaka på scratch igen. Hade en halsfluss för några veckor sedan som blev antibiotikabehandlad, en öroninflammation som hon lyckades läka ut självmant och nu en envis rethosta som förhoppningsvis ska ge med sig snart. Annars har det här varit hennes "friskaste" höst hittills!

Stella-bus växer så det knakar. Ett år har vår lilltjej hunnit bli. En glad skit som trots sin positiva attityd har en bestämd vilja. Hon börjar gå så smått, fler steg för varje dag. Varje liten promenad avslutas med ett iltjut (och då menar jag de riktigt höga tonerna) - hon är så nöjd med sin bedrift. Gillar att plocka och smaka på storesyrrans alla grejer så hennes besök i Alvas lekrum är inte alltid uppskattade. Stella har också klarat sig bra gällande sjukdomar, det är nu i slutet av november och december som virusen/bakterierna har avlöst varandra.

Vi har ju haft lite husrenoveringar under hösten. Det har regnat in i vårt sovrum (och några andra ställen) så det blev till att byta nockband på taket - tack till Mattias svågrar från Gamlis och Lutis! Försäkringsbolaget stod för nya taper och tak i sovrummet - så himla fint blev det!
Som jag skrev tidigare, så har Stella svårt att låta Alvas smågrejor vara i fred, så det blir en liten flyttrockad här under jullovet (början åtminstone). Alva ska få nytt rum där vi i dag har kontor. Kontoret flyttar ner till lekrummet och Stella blir själv kvar i sovrummet hon delar med Alva för tillfället. Då krävs ju också att det kommer upp lite nya taper och färger på väggarna så vi har att göra även framöver.

Sedan håller Mattias på att färdigställa sitt barprojekt i källaren, nu är det nästan färdigt...

Ja, det blev en liten novell till slut - tack till er som orkat läsa ända hit!

Återkommer med en årskrönika bild inom kort.

RSS 2.0