Problem med kommentarer

Jag har förstått att vissa har stött på patrull när de skall kommentera bloggen. Det är så att när man valt skicka kommentar så har en ny sida kommit upp där man skall verifiera sin kommentar genom att skriva in koden som står i bilden som visas.
Då jag provade så såg jag ingen bild men nu verkar det som om det fungerar igen, så ni som velat skicka oss en kommentar är välkommna att försöka igen.

I dag åker jag och min fru till Stockholm men några goda vänner för att livsnjuta med glada aktiviteter, god mat och dryck i glada vänners lag.

Alva är på landet och hjälper morfar med lekstugan.

Provsvar

har kommit på de prover som togs i förra veckan. Det ser ut som tidigare, Hb är lite högt men det hänger ihop med hennes låga saturation. Leukocyterna är lite lägre än förra gången men det kan hänga samman med att hon hade en lättare infektion i kroppen vid provtagningen. De neutrofila ligger också lika som tidigare på 0,3.

Alltså har inga större förändringar eller förbättringar skett gällande Alvas neutropeni men vi får väl räkna med att det tar ett tag till innan det blir bättre.

Efter samtal med Göteborg i förra veckan så är det troligast att Alva får komma ner i slutet av augusti c:a v. 34-35 då verksamheten startar upp för fullt igen. Det finns visserligen en möjlighet om det är lugnt på avdelningen i mitten/slutet av juli att de kallar Alva med kort varsel. Det är svårt att veta vad man hoppas på... Även om vi har roliga semesterplaner under veckorna 30-33 så vore det trots allt skönt att få komma till Göteborg så snart som möjligt. Det är ju en 8-veckorsperiod som man får räkna med (på sjukhuset och hemma) och det vore ju skönt för Alva om hon hinner komma tillbaka till dagis och få någorlunda struktur på vardagen innan "bebis" kommer.

Alva har börjat längta efter sommarlov, fast nu är det bara drygt två veckor kvar för henne, tre för oss.

Hoppas att alla ni som redan har sommarlov får en skön ledighet!


Midsommar

Midsommarafton är över och i dag är det en gråtrist midsommardag. Gårdagens planer ändrades i sista stund, då Alva under den gångna veckan haft ögoninflammation och feber. Tanken var att fira midsommar på Enskäret, en ö i Roslagen. Eftersom vi inte visste hur Alva skulle känna sig, så fick det bli Disagården och därefter hem till Alvas kusin A i Gamlis. Sju vuxna och fyra barn med god mat och vattenraketer. Barnen somnade en efter en i soffan tillsammans med smulor av popcorn och annat snacks.

Dagen i dag har tillbringats inomhus och det är jätteskönt att inte ha haft några som helst planer utan vi har bara skrotat runt, läst, kollat på film och käkat mer snacks...

Hoppas att även ni andra får en fin midsommarhelg!

Barnhjälpmedelcentralen

var vi till igår, där Alva fick prova ut en alldeles egen rullstol. I början var hon lite skeptisk och var väldigt snabb med att provsitta. Sedan ville de att hon skulle provrulla och hon var helt klart en naturbegåvning. Hon parerade och kontrollerade rullen utan problem. Hon snurrade runt, backade och svängde som  om hon aldrig gjort annat... När vi åkte därifrån var hon mycket nöjd, helst hade hon velat få en med sig på en gång men det är leveranstid på två-tre veckor.

Alternativet vagn var ett stort "åbäke", tung och otymplig. Alva fick avgöra och valet föll på rullen. Den ser ut ungefär som på bilden fast med sidoskydd vid sitsen och ekerskydd. Alva tycker den är jättefin.

image9

Ögoninflammation...

I dag är Alva hemma med pappa för att hon har fått ögoninflammation. Hon blev röd i ögonen igår men har inte besvärats något av det. I morse var båda ögonen lite "geggiga" och då kan man inte vara på dagis.

I morgon bär det av till barnhjälpmedelcentralen för att prova ut ett lämpligt transportmedel, om det blir en vagn eller rulle återstår att se.

Sedan så är det inbokat ett återbesök till hjärtmottagningen med provtagning före under onsdagseftermiddagen.

Vi har ju inga större problem att fylla ut våra respektive arbetsdagar...

Annars så fortsätter Jennie att lägga på sig extra energilager som kan vara bra att ha i kärvare tider. Även Mattias känner att det kan bli tufft framöver och vill gärna gardera sig...

Lillskrot blir storasyster!

image11
Här har ni beviset, första bilden på junior som beräknas anlända 9 november (dagen före mormors födelsedag). Alva säger själv att det ska bli jätteroligt - vi får väl höra hur det låter när den väl har kommit...

Nu håller vi tummarna för att göteborg ska lämna oss ett positivt besked inom en snar framtid, om när Alvas op kan genomföras. Vi har ju fått preleminärt augusti-september, vi hoppas på det tidigare så att det inte ska vara risk för kollisioner med beräknad nedkomst.

PS. Vi gjorde ett riktat ul hos hjärtmottagningen igår. Kardiologen kunde inte se några som helst tecken till hjärtmissbildningar av komplicerad art. DS

Intet nytt

Har inte så mycket information att komma med gällande operationen. "Vår" hjärtmottagning har haft kontakt med Göteborg och det verkar inte finnas möjlighet att pressa in Alva i schemat före sommaren. Det mest troliga är augusti i nuläget - precis under vår semester?!
Alva har ett återbesök inplanerat den 20 juni här i Uppsala, får se då om de vet något mer.

Det som är mest på gång hos oss just nu, är alla kalasplaner... I morgon, lördag, ska Alva ha sitt "kompiskalas". Då kommer tolv prinsessor och pirater att härja runt hos oss under två timmar - pust!

På måndag är det dags för det riktiga kalaset, då blivande 5-åringens släkt och vänner kommer under eftermiddagen. Alva är sååå förväntansfull!

Sköt om er och hoppas ni får en fin helg!

RSS 2.0