Pelle Svanslös hus

image11

passar bra att besöka en gråtrist sommardag. Här ovan ser ni vår egen lilla kattprinsessa. Mycket roligt fanns att titta på tyckte Alva, lek i fiskaffären, besök i Gullans salong där man kan bli målad som en katt och där även självaste Maja Gräddnos läste en saga.

På hemvägen besökte vi familjen A och fick oss en titt i deras fina lägenhet, å så fikade vi med god tigerkaka - tack för det!

I dag har vi inga planer på aktiviteter, eventuellt tar vi oss in till stan en sväng - har man inget bättre för sig kan man ju alltid shoppa...

Äntligen semester!

Så har det då äntligen blivit semester. Första dagen börjar närma sig sitt slut och stor del av den har fördrivits vid Stockholm Quality Outlet i Barkarby... Alva fyndade en ny vinterjacka, ullstrumpor (det är snart vinter...), en röd kjol och en solsmäck - allt hos PoP. Mattias slog till på ett bar JL-jeans och "snake"-loafers (typ) - värsta hunken! Själv bidrog jag med att hitta ett Genispel i reseformat som får åka med till Danmark. Två nya pocket till bokhögen blev det också.

I morgon är det dags för nästa födelsedagsbarn att fylla år - fast det blir väl inte direkt något kalas.

Annars blir det lungt i veckan, fredagens Gotlandsresa börjar så sakteliga att närma sig och vi laddar infor den!

Sköt om er!

"Barnsjukhuset" TV4 Söndag 22 juli, kl. 20.30

http://www.tv4.se/tv4/tvguide/episode.aspx?EpisodeID=453792&gid=428

Första delen av totalt tre (29/7 & 5/8) om pojken Hampus som ska genomgå TCPC (Total Cavopulmonary Connection) - samma operation som Alva väntar på. Det hela är inspelat vid Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, där även Alva brukar hålla till. Nu har ni möjlighet att få en inblick i hur det går till kring en operation och även om eftervården på avdelningen.

Jag föreslår att ni bokar in det i almanackan redan nu!

Operation renovering

image10

Då har startskottet gått för renovering av källaren. Mattias har börjat att riva ner gipsväggar och bakomvarande isolering. Det ser rätt ok ut med tanke på att huset har över 30 år på nacken. Endast några stackars silverfiskar kom framkrypandes...
Nya plåtreglar ska upp och sedan ska vi lägga platonmatta på golvet och där på nytt laminatgolv. Innertaket ska också rivas, där vi ska sätta upp ny glespanel för att få upp tappvattnet ovanför takgipset. Spillvattenledningen ska kopplas om och anslutas på den nya inkommande i ytterväggen.
Själv har jag givit mig i slag med trappen och börjat att slita bort nålfiltsmattan, har avverkat hälften av trappstegen hittills. Efter det så ska jag inviga vår nya slipmus - lika som Ernst på Sommartorpet har...

Ja det är lite att stå i...

I dag ska Alva åka ut på landet och se om morfar har hunnit färdigt med lekstugan. Annars hjälper hon gärna till med kvarvarande arbeten ;o)

Nu är det bara en arbetsvecka kvar innan semestern infinner sig, det ska bli skönt med lite ledighet.

Hoppas att ni alla där ute har det gott!

Sommarlov!

Nu är det äntligen dags för Alva att få sommarlov! I dag går hon sista dagen på dagis och börjar åter igen den 20 augusti. Då blir det på en ny avdelning, Röd, där det bara går 5-åringar.
Sista dagen avslutas med ett besök i Pelle Svanslös hus tillsammans med resten av barn och personal som inte fått sommarledigt ännu.

I eftermiddag bär det av hem till farmor och Jan-Erik i Upplands Väsby, där Alva ska vara till fredag eftermiddag. Sedan blir det en mellanlandning hemma i Bälinge innan det är dags att åka ut till mormor och morfar på landet under söndagen. Medan mamma och pappa jobbar sista veckan (v. 29) får Alva hjälpa morfar att bygga färdigt lekstugan!

Helgen har tillbringats i Frändefors hos farfar och Birgitta under tiden som pappa och mamma var på bröllop i Dals Rostock (utanför Mellerud).

Igår hämtade vi Alvas rulle och fick även lite nålträning hos Aggi på hjärtmottagningen. Alva var jätteduktig med nålen, den här gången kunde hon t o m ha nålen direkt mot armen (utan skyddsröret på)! Nu ska vi fortsätta att träna hemma och nästa gång (om fem veckor) så är tanken att vi ska sticka och ta prov på riktigt.

PS. Om ni fortfarande har problem att lämna kommentarer kan det vara en inställning i er webläsare som behöver ändras.
Gå in på "Verktyg" och "Internet-alternativ". Klicka på fliken "Sekretess" och sedan på knappen "Platser", under "Webplatsens adress:" skriver du: www.blogg.se och klickar sedan på "Tillåt". Då bör ni fortsättningsvis inte få några problem med att bilden med koden inte syns. DS

RSS 2.0