Lungröntgen avklarad

och allt såg bra ut. Nu är stämpeln på plats och jag fick "kvittera" ut 1 st bebis från avd. 95F. Nu håller vi tummarna för att vi ska slippa framtida sjukhusbesök på ett tag!

Mattias ska jobba i morgon så då får jag prova på hur det är att vara tvåbarnsmamma på riktigt och sköta morgonlogistiken själv...

I dag har vi bakat saffransbullar, Alva var jätteduktigt att göra fina lussekatter! Ska väl försöka hinna få lite pyntat här hemma till första advent.

Ha det gott i kylan!

Ultraljud...

...av Stellas hjärta utfördes i dag och det såg alldeles utmärkt ut! Nu är det bara morgondagens röntgen kvar innan Stella kan få OK-stämpeln i rumpan.

Tack...

image23

...till alla på VVE-Teknik för de fina blommorna!!

I dag har vi varit inne och tagit bort Stellas nål som hon hade i foten. Det togs även ett CRP för att kolla att infektionen gått tillbaka.

I morgon bär det av till hjärtmottagningen för att göra ett ultraljud och på onsdag blir det lungröntgen och återbesök till 95F för att träffa läkare och troligtvis blir Stella utskriven.

Stella är fortfarande en mycket snäll bebis som bara ger ljud ifrån sig när hon vill äta men det vore väl ett önsketänkande att det skulle vara så för jämnan...

Alva har varit på dagis i dag igen och ville inte gå hem när jag skulle hämta. Fick muta henne med att pappa och lillasyster väntade utanför - då blev det fart!

Nu ska jag nog lägga mig på soffan ett slag och slumra lite...

Äntligen hemma

Äntligen hemma

Då har äntligen hela familjen kommit hem. Stella har permision och vi behöver bara åka in med henne två gånger per dag och få en dos antibiotika. Känns som en uppoffring lätt att göra då vi kan vara hemma tillsammans.

Här inviger hon sin nygjorda myshörna mellan två skåp i köket och framför elementet så hon slipper drabbas av det drag som drabbar våra fötter nu på vinterhalvåret. Hittintills har hon bara sovit sedan vi kom hem men det är nog dags att vakna och käka lite snart.

De drog sonden i morse eftersom hon visade i går kväll och natt att hon vill och orkar äta själv.

Webbis

image21

Håll tillgodo - här kommer den färskaste bilden av Stella, tagen i dag kl. 08.30, drygt fyra dygn gammal.

Systrarna Andersson

image20

har mysstund i vårt rum på sjukhuset. Igår sov hela familjen tillsammans här på sjukhuset. De ordnade fram en extrasäng till Alva, som hon egentilgen var för stor för, men vad gör man inte för att få vara tillsammans ;o)
I natt är det bara Stella och jag som camperar ihop, Alva och Mattias har åkt hem för att utföra lite markservice.

Annars går det sakta med säkert bättre för Stella, CRP har i dag sjunkit till 19, så antibiotikan har verkligen börjat att verka. Det märks även på Stella att hon är piggare, i dag har hon varit vaken längre stunder under hela dagen.

Behandlingstiden för antibiotikan är satt till tio dagar, oavsett vad blododlingen visar. Under morgondagen hoppas vi att Stella får det lite mer fritt med matintaget så att hon kan bevisa att hon får i sig tillräckligt på egen hand så att hon slipper sonden. Om allt går vägen så får vi troligtvis permis till helgen och behöver bara åka in morgon och kväll för att ta antiibiotika.

På tisdag har Stella tid för ett ultraljud hos hjärtmottagningen för att säkerställa att allt ser bra ut med hjärtat.

För er som tittar in på sjukhusets webbisar med jämna mellanrum för att få se en skymt av Stella kan sluta titta. Vi har bestämt att hoppa över den biten. Förhoppningsvis ska ni kunna få se några fler bilder här på bloggen!

Vi vill givetvis passa på att tacka för alla fina grattishälsningar vi fått på alla de sätt - ni är för snälla!

Nu ska jag börja förbereda Stellas nästa mål mat och bortsta tänderna, så det är klart när det är dags!

Sköt om er!

Samvårdsavdelningen...

är snäppet under IVA där vi bor på eget rum med personal utanför dörren. Kontroller görs kontinuerligt.

Problemet med lungorna har visat sig vara en lunginflammation och Stella har därför två sortes antibiotika som hon ska få under ett par dagar framöver. Vi fortsätter att jobba med maten, hon är en hejare på att suga men det har ju inte runnit till ordentligt hos morsan så vi kör amning i kombination med sondning (orkar inte både amma och koppas).  Så småningom, när antibiotikan börjat få verkan kommer hon troligtvis bli piggare och orka mer. Förhoppningsvis kommer vi kunna få permis så fort hon klarar av att försörja sig själv och då bara komma in för att få injektionerna. De har även tagit en blododling för att kolla om hon även har bakterier i blodet men denna har vi inte hört något om ännu.

I dag har hon sovit största delen av dagen, så vi får väl se hur pigg hon är i natt...

Alva & Mattias har precis åkt härifrån så nu är jag och Stella på egen hand men det ska nog gå bra med matning varannan timme - det var ju ett tag sedan sist.

Även fast vi är på eget rum så får man inte ha mobilen på men vi lyssnar av mobilsvar så fort vi får tillfälle. Kan dock läsa e-post och kommentarer på bloggen funkar ju också!

Det känns som om vi varit här i minst en vecka fast Stella firar två dygn i natt... Dagarna är långa och sömnen har i princip varit obefintligt men det blir lite annat (förhoppningsvis) när vi väl kommer hem.

Får se om jag får till någon mer bild på underverket under morgondagen, så håll utkik!

Sov gott!

Lillesyrran

Lillesyrran

Här har ni en bild på Stella när hon får mat av morsan. Den snabba andningen gör att det går åt lite mycket energi så det inte finns något kvar till mer än några snuttningar. Det går i och för sig bra med koppen som ni kan se.

Jag är lite trött nu så det blir inte mer än så här idag.

Nu har Stella kommit

I natt 00.35 så kom Alvas lillasyster, Stella. Hon var 53 cm lång och vägde 4 160 gram.
Den knasungen hade lite brått, vi anlände till BB kring 00.15 och tjugo minuter senare så var det klart. Dock medförde detta att hon hade lite problem med andningen, lungorna är lite "tunga". Det innebär att hon blir kvar på sjukhuset ett tag tills de fått ordning på det.

Vi återkommer med bilder och information.

Fars dag...

image18

...firades med en bok om wisky. Annars har inte Mattias haft en så lugn dag, inköp av gipsskivor och isolering som har burits ner i källaren kräver sin kraftkarl! Snart ska vi väl få ordning där nere också...

Kan även passa på och upplysa om att vi uppdaterat hemsidan och fotogalleriet med bilder tagna t o m tredje kvartalet 2007 samt bilder från Alvas TCPC-operation - så ta er en titt vet jag!

I morgon är det återbesök för Jennie till barnmorskan (om inte bebis redan hört av sig - vilket inte är särskilt troligt). Alva kör på som vanligt med en ny vecka på dagis.

Ha det gott så hörs vi!

Nytt besök på hjärtmottagningen

avklarades i går måndag. Som vanligt vikt, längd och därefter ultraljud, EKG, blodtryck och saturationsmätning. Allt verkar vara i sin ordning och Alva kommer inte behöva komma tillbaka till mottagningen förrän om ett halvår! Så länge har vi aldrig haft mellan återbesöken.

Som grädde på moset fick hon influensavaccin och avslutningsvis besökte vi lab för att lämna prover. När vi berättade att hon skulle få vaccinet (i förra veckan) så säger den kaxiga damen - Det är väl ingen match för mig... Helt riktigt, hon sade inte ett pip (vi hade i o f s emlat före).

Alva har en månad kvar på sin Waranmedicinering, sedan blir det Trombyl. Vätskedrivande Impugan ska hon ha kvar åtminstone till nästa återbesök. Hämtade ut apoteket i Gränbys hela bestånd (sju flaskor) efter sjukhusbesöket, så nu klarar vi oss ett tag framöver.

När vi kom till lab trodde sköterskan att det var dags för PK igen men tji fick hon, vi ska dit på torsdag igen för detta. Hon har lärt sig känna igen Alva vid det här laget och vet att Alva kan uppge sitt eget personnummer och är sååå imponerad av det!

Själv har jag varít hos hudterapeuten i dag och gjort mig snygg inför förlossningen, går väl inte att ligga där med lurviga ben heller...

Annars är det lugnt än så länge, har i o f s inte räknat med att det ska komma någon bebis förrän tidigast på fredag.

På återhörande!

Ja se det snöar...

image17

Eller det gjorde åtminstone det i natt. Nu ligger termometern på +2°C, så vi får se hur länge snögubben står kvar.

Mattias och Alva for ut efter frukosten och gjorde denna vackra skapelse och även en fin snölykta som vi har på framsidan. Det småregnar ute för tillfället så jag tror inte denna snöskrud blir kvar allt för länge. Hoppas bara att det inte fryser på, då blir det jobbigare.

Hoppas även ni andra runt om i det avlånga landet får lite snö i vinter också!

En vecka kvar...

... till beräknad bebisnedkomst. Fast blir det som med Alva så får vi lugnt vänta några veckor extra. Har nu avverkat första veckan av min ledighet. Första dagen spenderade jag och Alva i stan med kompletteringsinköp och eftermiddagsfika hos dagiskompis E i Högby.

Dag 2 och 3 har mestadels tillbringats i tvättstugan och köket. I onsdags fixades två grönsakspajer och hembakat bröd till mina kära kollegor i redaktionskommittén, som kom hem hit igår för att gå igenom material till nr 4/07 av Hjärtebarnet.

I dag är Alva ledig från dagis och har än så länge hunnit ritat en fin teckning och kollat på tv. Vädret är vackert, så vi får se om vi kommer iväg ut en sväng. Mattias kommer hem efter lunch.

Vi får se om vi orkar ge oss iväg till Älvsjö och Underbara barn-mässan under helgen. Annars blir det tämligen lugnt.

Sköt om er och ha en bra helg!

RSS 2.0