Oj, oj, oj...

...nu var det så där länge sedan sist igen. Fast man spenderar tid framför datorn oftast varje dag så tas det inte tid till att skriva några rader.

Nu har Stella hunnit bli 9 månader (9600 g & 72 cm). Go' & glad - kexchoklad! Så kan man beskriva henne. Inte allt för många stunder på en dag som den ungen inte skrattar och är glad. Kexchokladen får symbolisera matintaget (som även vikten skvallrar om ;o) ). Hon gapar och äter allt som serverats hittills. Fick t om äta Tom ka gai (thailändsk kycklingsoppa) härom dagen och det funkade också bra!

Storasyster Alva har också växt på sig (20,5 kg & 114 cm) och börjat i skolan. Går numera på 6-års i klassen Solen. 18 barn varav 6 barn är från hennes dagis och de andra är nya bekantskaper. Hon verkar trivas bra för hon är alltid sur när jag ska hämta på eftermiddagen. -Varför får inte jag vara på fritids?? -Jag har inte hunnit leka något på hela dagen... Synd om flickan som har en så elak mor. Det är inte alltid så lätt att förklara att det inte är jag som bestämt att hon inte får vara på fritids. -Ta kontakt med din kommunpolitiker istället för att gnälla till mig!  Reglerna är ju sådana att om förälder är hemma med småsyskon så har man inte rätt att ha skolbarnomsorg (som det så fint heter) - även om man vill betala för det.

På måndag börjar mitt äventyr, då är det dags att ställa väckarklockan på halv sex för jag ska börja jobba igen. 50% och föräldraledig 50%, likaså för Mattias. Vi kommer att jobba varannan vecka resp. vara hemma varannan vecka. Vi körde det konceptet även när Alva var liten och tyckte att det fungerade bra då. Som tur är har vi flexibla arbetsgivare, det är ju inte alla förunnat att ha detta upplägg.

Ska försöka rapportera lite bättre framöver och även se till att lägga upp bilder här på bloggen och på hemsidan *skäms*.

I dag lyser solen över Bälinge och det ska bli fint väder även i helgen. Tur för oss, för vi ska ha gatufest här i morgon med lekar och mat i långbord på gatan - jättekul!

Ha de'!

RSS 2.0