En vecka på dagis

hann det bli innan bacillerna kom och hälsade på. Feber med snuva och hosta under senaste veckan. Febern släppte på fjärde dagen men hostan är slemmig och håller i sig. Får starta upp med andningsmedicinen igen. Dagis är stängt på måndag så på tisdag gör vi ett nytt försök.

I dag, söndag, är det kalasdag. Först hos Alvas dagiskompis K och sedan ska vi hem till faster K som fyllt hela 35 år i veckan som varit.

Mattias håller som bäst på att ta hand om limrester i trappen men hjälp av ohälsosamt limborttagningsmedel. Förhoppningsvis blir det lättare att slipa av trappstegen efter detta, så vi kan få färdigt den så snart som möjligt. Även laminatgolvet i gillestugan har fått stryka på foten och ligger numera ute på gräsmattan och väntar på att bli sopsorterat. Plattan verkar åtminstone torr och ok.

Vi har även börjat att plocka upp säng, vagn och skötbord från källaren till bebis. Det är lite som ska tvättas och vädras och det är väl sådant pyssel som jag kommer roa mig med kommande dagar. I en ankomstgrupp på ett föräldrarforum på nätet har det redan börjat "ploppa ut" novemberbebisar, så vem vet (I wish...).

Hoppas att ni andra har det bra i höstmörkret. Passa på och mys, tänd ljus och gosa in er under en filt för snart är det vår igen!

Ta hand om varandra!

Jobbar på hemsidan

gör vi nu, främst Jennie. Vi har fått lite bilder på hur Alvas hjärta såg ut när hon föddes och bilder på vad kirurgerna gjort vid respektive operation. Om ni klickar på Alva och sedan bilden på hjärtat så hamnar ni vid bilderna.
Ett stort tack till kirurgen Boris som tagit sig tid och ritat bilderna åt oss.

I övrigt kan meddelas att Alva stortrivs på dagis och det verkar som om kompisarna där har saknat henne. Om alla tjejerna fick som de ville så skulle vi ha nästan hela avdelningen med oss hem varje dag. Alva och jag går hem från dagis när jag hämtar och det tycker hon är jätteskönt, man får ju motion då.

Sjukskrivning snart slut

I morgon är sista dagen på Alvas sjukskrivning. Veckorna här hemma efter hemkomsten från Göteborg har bara runnit iväg. I dag är det fem veckor sedan operationen och Alva har återhämtat sig otroligt väl. Senaste veckan har även den gamla vanliga Alva kommit tillbaka och det känns skönt.

I tisdags var vi förbi på dagis och hälsade på en stund. Kompisarna samlades i en klunga runt Alva och det var nästan att Alva blev lite blyg. I morgon, fredag, ska vi tillbaka igen för att visa bilder och berätta vad Alva gjorde när hon var i Göteborg.

Det har varit ytterligare ett återbesök på hjärtmottagningen (förra veckan) då allt fortfarande såg bra ut. Nu blir nästa mottagningsbesök först den 5 november. Däremellan tar vi prover minst en gång i veckan för att hålla koll på PK, som har legat stabilt hittills. I dag togs även vita med diff (där de kan se neutrofila) att ha som ett utgångsvärde för framtida jämförelser.

Vi håller tummarna för att det som är kvar av höstterminen inte ska vara lika fylld av infektioner som våren. Om så blir fallet så kommer de att omvärdera sitt beslut om att inte göra något åt neutropenin.

Annars rullar det på som vanligt. Jag (Jennie) kommer att jobba kommande två veckor för att därefter ta ledigt två veckor innan bebis beräknas komma.

Rapporteringen här på bloggen blir väl lite mer sporadisk framöver kan jag tro. Vi skriver lite till och från så fortsätt gärna att titta in då och då. När väl bebis anländer kan jag tänka mig att det blir en blänkare om det också ;o)

RSS 2.0