Utskrivning i dag

Om blodtrycket ligger bra i eftermiddag blir det utskrivning redan i dag. Det gör ju ingenting alls...

Alva har bakat muffins i dag på lekterapin, vi ska ner dit för avsmakning efter klockan två. På väg upp från lekterapin till avdelningen mötte vi två sjukhusclowner, den ena var Professorn, som vi träffade på barnonkologen förra sommaren. De skulle också äta lunch men sen skulle de titta in här hos oss - kul!

Några prover ska också tas innan vi far hem, så ett stick i fingret kommer vi inte undan. Återbesök inplanerat till hjärtmottagningen under v. 8.

Ja, på det stora hela har ju allt gått som smort - ja just det, skulle ju ha lagt upp en bild på gluggen men det får bli lite senare.

Tandfén kommer nog inte...

...den här gången... Troligtvis ligger tanden i magen och ingen känner sig direkt manad att hålla koll på när den kommer ut. Så istället en slant från tandfén fick det bli en pysseltidning och skumrakteter (som är detsamma som avlånga cocosbollar).

Vid besöket hos tandläkaren i dag så togs det röntgenbilder på tänder och överläpp. Ingen tandflisa i läppen och än så länge ser de permanenta tänderna bra ut. Den andra framtanden, som fortfarande sitter kvar, har ingen rot och kommer nog att lossna inom kort. Ingen belastning på framtänderna under en veckas tid och återbesök till tandläkaren om fem veckor. Vi ska även hålla koll på att inte den nya tänderna i underkäken ändrar färg.

Annars går det på som planerat, blodtrycket ligger stabilt och i morgon görs sista ökningen av medicinen. Efter det får vi se om det blir utskrivning redan i morgon eller först på torsdag.

Vi har fått en rumskamrat över natten, en 1½-åring som det ska tas prover på var fjärde timme - hela dygnet... Tack och lov att jag sover hemma i natt! Det är ganska trångt med två patientsängar och två extrasängar i ett rum som är anpassat för två patienter. Tydligen så ska de bara stanna en natt men vem vet, det kanske dyker upp en ny i morgon.

Nu är det dags att vika lite tvätt och sedan tid att lägga huvudet på kudden.

Avd 95E

Så är nu inställningen av nya medicinen igång. Har på förmiddagen fått 2,5 mg Enalapril och ska öka med ytterligare 2,5 mg per dag till onsdag. Önskemålet är att hon ska ha en dos på 7,5 mg. Blodtryck kollas före och efter samt vid ytterligare tre tillfällen per dygn. Det är väldigt lugnt här i förhållande till våra tidigare sjukserfarenheter från Göteborg.

Fast lite dramatik måste man ju ha och om inte annat så får man skapa det själv... På väg till affären vid ing. 70 körde Alva omkull på sin sparkcykel, slog i munnen i golvet och fick en stor glugg i överkäken... Visserligen en mjölktand som redan var lite, lite, lite lös tidigare men ändå. Den andra tanden fick sig också en "kyss" och trycktes upp i tandköttet, lite sår på insidan över- och underläpp och blodvite såklart. Nu får vi ringa till tandläkaren för att försöka få en tid för rtg så att inte de nya tänderna blivit skadade.

I dag sover mamma med Alva och i morgon är det pappas tur, sedan turas vi tills det är dags för utskrivning - snart hoppas vi ;o)

RSS 2.0