Näst sista dagen på 2007

image25

Då såg det ut så här på löpet till dagens UNT (eller nästan i a f - detta är taget från hemsidan). Tyvärr finns inget reportage med på hemsidan utan då måste man köpa tidningen i pdf-format. För er som inte har tidningen kan jag berätta att en stor bild av Alva finns på förstasidan samt totalt fyra sidor med bilder och text i A-delen!

Igår åkte vi ut på landet med mellanlandning i Stavby för en fika. Träffade kusiner och kusinbarn som bara växer och blir äldre... (tänker f f a på kusinbarnen).

I dag var vi in till Östhammar och hälsade på gammelfarmor E, så att hon fick träffa Stella (som för ovanlighetens skull passade på att sova...). På hemvägen svängde vi förbi Pålskällan för att köpa tidning och där tiggde jag till mig deras löpsedel för UNT, där Alva var med på bild - undrar om det varit nyhetstorka i helgen??

I morgon är det årets sista dag. Det ska vi fira hos kusin Knas med familj och några till. Pilgrimsmusslor och mousserande till förrätt (alkofritt alt. för mig) för oss vuxna och barnen får en uppiffad plättvariant sedan ska övriga gäster ta med varmrätt och dessert - det blir spännande!

Önskar alla våra bloggläsare ett mycket gott slut och ett underbart 2008.

Vi ses på det nya året!

Nu är det jul igen..

image24

Granen är klädd, nu är det bara klapparna som saknas. En praktfull skapelse med vida grenar.

Alvas luciafirande på dagis gick bra - de var jätteduktiga. Alva och dagiskompisen H gjorde ett litet gästspel som Maria och Josef, Alva vaggade jesusbarnet och berättade att när man på julen hör klockor som klingar så är det en ängel som fått sina vingar, vingarna har den fått av kärleken - så vackert att ögonen tåras...

På tisdag börjar Alva med sina nya tider på dagis. Max 15 timmar per vecka får man gå om man har föräldrar som är hemma med småsyskon (gäller även vid arbetslöshet). Vi får hoppas att det inte påverkar henne att komma med i gruppen och att hon tycker att det är lika roligt trots att det bara är tre dagar i veckan.

Hoppas ni inte stressar för mycket så här veckan före - det blir jul trots allt...

BVC-besök...

...för Stella i dag visar att hon nu har kommit ikapp och förbi storasyster på viktfronten. Vågen i dag visade +230 g på födelsevikten och S väger nu mer än A gjorde som 6-veckorsbebis... Längden är 56 cm och hattmåttet har ökat 2 cm sedan födseln - var ska det här sluta?!

Allt var bra och för att vi ska slippa gå på ytterligare ett besök innan årsskiftet så gjordes 1-månadskontrollen i dag. Stella fixerar blicken och följer med så långt hon kan (fast inte med hela huvudet ännu).

Nu ligger lilla grodungen här brevid och sprattlar och snuttar hårt på nappen, så det är nog dags för lite mat kan jag tro.

I morgon är det lucia - å vad mysigt!

UNT på besök

I dag har Alva varit hemma från dagis då en medicinreporter från UNT, Åke, tillsammans med fotografen Pelle kom på besök. Åke skrev lite om Alva i våras och ska med denna artikel göra en liten uppföljning och skriva lite mer om medfödda hjärtfel. 1½ timma var de här och pratade med Alva och mig. Alva var lite svårflirtad till en början men kom sedan igång och visade upp hela registret - hoppar, snurrar, skutt och spring. Räkna till 70, visa bokmärken, fotoalbum och hur hon arrangerar inte-nudda-golv-bana i vardagsrummet - pust!

Stella sov nästan hela tiden, tittade upp emellanåt och fick vara med på bild tillsammans med Alva.

Så se till att läsa UNT söndag den 30 december, för då kommer reportaget att publiceras!! För er som inte har UNT kommer de säkert att lägga ut det även på nätet, www.unt.se

I morgon är det dags för Stella att besöka bvc för en vikt- och längdkontroll, nu får vi se om damen lagt på sig något sedan sist.

För Alvas del är det dagis i morgon och på torsdag är det luciafirande på dagis, generalrepetition för småbarnsavdelningen på dagen och sedan skarpt läge på kvällen för familjerna.

Snart börjar nedräkningen till tomten...

RSS 2.0