Provsvaren har kommit!

De vanliga blodproverna ser ut som tidigare, d v s att allt är bra förutom vita blodkroppar som ligger på 2,4 (totalt) varav neutrofila på 0,2.

Det så kallade "antikroppsprovet" som skickades till Huddinge för analys har visat sig positivt och det betyder att Alva har autoimmun neutropeni. Med det menas att hennes kropp bildar antikroppar som "ger sig på" hennes neutrofila granulocyter.

Det kan tydligen förekomma hos barn och brukar vanligtvis växa bort. Har man inga större problem, så är det inget som åtgärdas eller följs upp. För Alvas del får vi se hur det blir, läkaren från barnonkologen ska skriva remissvar ner till hjärtmottagningen och däri meddela möjliga alternativ till behandling före operationen. Enligt expertis från Stockholm, så skulle det inte vara nödvändigt med någon behandling men det är väl upp till Göteborg att avgöra detta.

Skönt att i alla fall få svar på vad som är orsaken och givetvis jätteskönt att det inte är värre än så här! Nu håller vi tummarna att resten av maskineriet ska gå som på räls och att vi har en ny tid i Göteborg inom kort.

I dag är det kristi himmelfärds dag och solen skiner. Dags att ta itu med altanrengöring och annat pyssel i trädgården. Hoppas att solen är här för att stanna.

Ha en skön helg - även om vissa måste jobba på fredag (dock inte jag, Jennie).

Fortfarande inget besked

Nu har det snart gått två veckor sedan vi var och lämnade blodprov på onkologen och vi har ännu inte fått något svar på dessa. Det har gått ganska snabbt att hamna i vardagslunken igen och det känns som om veckorna går oroväckande snabbt. Om det är så att "operation inom tre månader" fortfarande gäller så är det snart läge att börja förbereda sig och Alva mentalt på att semesterplanerna i slutet på juli och början på augusti kanske får skrinläggas.

I vilket fall som helst så väntar vi alla på att våren och försommaren skall ta riktig fart så man kan leta fram shortsen, grilla lite och njuta av en kall en på altanen.

Tack för alla trevliga kommentarer och ha det bra.


RSS 2.0