Operationsdagen

image7

Så har vi äntligen kommit till dagen O, som i operation. Vi anländer till avdelningen vid 7-tiden, då de vill ta ytterligare prover och så ska Alva hinna göra ytterligare en dubbeldusch innan op.
Nålen går inte att backa i, så vi får göra ett besök ner till lab där det blir stick i fingret. Det går utmärkt och Alva får ett jättesnyggt glittrigt rosa plåster... Tillbaka på avd. 323 så är det dags för en temp och en dusch, båda går bra.

Sedan dyker avd.läkare Anders upp och han har dessvärre inga goda nyheter. Det visar sig att Alva har svår neutropeni, d v s hennes kropp bildar för lite med neutrofila granulocyter (en typ av vita blodkroppar med uppgift att äta upp smittämnen). Alvas  neutrofila ligger på 0,06 (ref.värden för neutrofila 1,6-6,0 för barn i Alvas ålder). Detta gör att de inte törs operera då det finns stora risker för infektioner i operationssåret och försvårande av läkningen.

Det här vänder givetvis upp och ner på allting. Vi har självklart full förståelse för deras agerande och tycker det är bra att man inte chansar i onödan. Då operationen inte anses akut, kan de avvakta en utredning av varför det är på detta vis. Dock får Alva åka upp till op där de ska ta ett benmärgsprov, som en del i utredningen. Nu blir vi hänvisade till Uppsala igen, där hjärtmottagningen tar kontakt med hematologen. Vi hoppas givetvis att detta ska vara något tillfälligt men det framkom att vid katetriseringen som utfördes november 2005 så var henns vita och neutrofila i underkant redan då, så dr Anders var inte allt för positiv. Nu ska vi inte försöka att måla f_n på väggen utan vi får ta ett steg i taget. Vår förhoppning är att detta ska vara utrett inom närmaste månaden, så att de kan ställning till när Alvas TCPC-op kan planeras in.

Benmärgsprovet gick utan problem och vi han knappt hem för att äta frukost och duscha. Alva vaknade upp efter c:a en timme och var lagom stöddig och skulle sitta upp fastän hon var alldeles snurrig. Nere på avd. 323 fick hon dricka saft och äta pannkakor. Därefter var det dags att dra nålen och sedan säga tack och hej för denna gång.

Vi har precis kommit tillbaka från Allum i Partille (en ny galleria) där vi flanerat och shoppat lite. Alva har ätit pannkakor än en gång och lite glass på det. Hon är alldeles piggelin och har tre plåster, ett på fingret, ett på handen och ett i rumpan...

Ikväll ska vi städa ur rummet och i morgon tar vi 10.42-tåget tillbaka till Uppsala.

Det verkar som om denna följetång inte slutar än på ett tag utan vi kommer fortsätta blogga för att berätta hur kommande utredningar går.

Vi ses snart!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Men måste det bråka så!!!
Fast det var ju tur att de inte riskerar något.
Hoppas att ni får en snabb utredning om av detta, och att att de fixar det snabbt!
Vi syns vi ett senare tillfälle!

Kramar
Julia och Annie.

2007-04-17 @ 18:48:47
Postat av: Fam. Berglind/Wik

Synd att det inte blev någon operation, men det är ju bra att de inte tar några risker!
Men vi ser fram emot att ni kommer hem igen, så vi får träffas!
Kramar från oss i Lövstalöt.

2007-04-17 @ 21:44:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0