Tidigt i morse,

strax efter 3 så ringde de från avd. Alva var vaken och de skulle göra en rtg av lungorna. Hon ville ha sällskap så Mattias gick upp. Medicinjouren hade kallats in för att hon syresatt sig så dåligt, runt 70% mot önskvärda 92-95%. Rtg visade lite tunga lungor men dock bättre än föregående undersökning. Misstanke om pleuravätska fanns men bilderna såg bra ut.

Jag kom upp strax före halv sju för att lösa av Mattias. Alva sov och det var rätt lugnt. Fortfarande problem med syremättnaden och hon får 15 l/min i tratt + dryga litern i grimman. Hon får en bolusdos Morfin och Dormicum så att vi ska kunna lägga henne på sida och på så sätt syresätta henne bättre. Jag läser om Hönapöna och hon somnar till en stund.

Annars har det varit rätt rörigt på 3-rummet i dag. Ena rumskompisen fick någon form av cirkulationskollaps och den andra skulle göras iordning för att åka upp på op - detta ska då tas om hand av två personal som även ska hålla koll på Alva... Ska snart kolla med landstinget i Västra Götaland om de kan sätta upp oss på lönelistan ;o)

Nu har jag varit hemma för att få i mig lite lunch, ska tillbaka igen så att Mattias kan fylla på med lite energi.

Man kan tro att det är jobbigast vid tiden för själva op men det är ingenting mot vad som väntar nu. Magen har börjat att vakna efter all Morfinmedicinering och det är ingen lek. I dag skulle de väga Alva också och då hade hon riktigt, riktigt ont - man får försöka hålla god min men det är nära tårarna många gånger för att man känner sig så hjälplös.

Vi rapporterar om nya framsteg så snart vi får möjlighet!

Kram!


Kommentarer
Postat av: Eija Lindqvist

Man känner sig maktlös, när man inte kan göra något för att underlätta för er, men ni finns ständigt i våra tankar!!! Hälsningar från Kristin, Andrea, Torbjörn och Arieta också.
Kram från Eija och Jan-Erik

2007-09-08 @ 11:58:41
Postat av: Frida, Thomas & Olle

Hej,
Det är en allt annan är rolig första tid efter operationen. Krafterna har man på något vis kanaliserat till op-dagen och sedan när allt "småstrul" kommer är man helt dränerad. Vi tänker på er och skicker styrkekramar i mängder till er alla tre.

2007-09-08 @ 19:09:35
Postat av: Arvid, Gustav & Maria

Tack Mattias för att du ringde. Skönt att höra att Alva är vid gott mod! Ni finns i våra tankar hela tiden.
Buzzzz...laj...T..jer!

2007-09-08 @ 20:24:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0