Ny dag

nya krafter. Även om morgonen skvallrade om lite halvdålig nattsömn och frukostkurr i magen, så blev det en väldigt bra dag i dag! Startsträckan är bara olika lång.

Promenad och cykling i korridoren, pyssel i dagrummet, pusselbyggande och lite kortspel är väl det som utförts i dag. Däremellan matintag, kontroller, medicinintag och lite filmtittande. Alva själv var nöjd och tyckte det hade varit bra i dag! Hon är superduktig på att ta mediciner, på kvällen blir det ett antal som ska in i munnen (även några som går via CVK'n men dessa känner hon inte smaken av). Oxynormet (smärtlindring) gillar hon inte fast hon tar det ändå var fjärde timme, Waranet och Spironolaktonet är i tablettform som löses upp i vatten och dessa är tydligen heller inte så goda. Däremot gillar hon Panodil så det har vi som muta, först lite god, sedan lite mindre god medicin och sedan god igen - å så vatten på det. Detta sker även två gånger på natten då vi får väcka henne. I natt vaknade jag till när sköterskan skulle ge henne Ventolineinhalation med syrgas, sköterskan satte masken framför ansiktet på en halvsovande Alva, som lite irriterat rättar till masken så att den sitter som den ska över näsa och mun ;o) Ska det göras, så ska det göras ordentligt!

I dag har hon haft restriktioner med vätskeintaget, max 800 ml. Vet inte riktigt varför men gissar på att det har något med dränvätskan att göra.

Två clowner var förbi på förmiddagen också - som vanligt helt tokiga och Alva fnittrade förtjust!

I morgon är det fredag och då är det utlovat "fredagsmys" med popcorn, ostbågar och cola light...

Svårt att tro att det bara är en vecka sedan op, det känns som längre även om det gått fort. Vi har ingen uppfattning om hur hon ligger till i sin återhämtning men det känns som att det helt klart är på väg åt rätt håll.

Ska försöka komma i säng i tid i kväll för att försöka återhämta några timmars förlorad nattsömn från föregående natt.

Alva hälsar och tackar för all post som kommer - hon har satt upp sina kort på väggen i sitt rum!

Kommentarer
Postat av: Mormor

Alva har alltid varit duktig och tagit sin medicin och även talat om hur det skall vara. Det är inte alltid man fått instruktioner från mor eller far när hon varit med på landet. Även du Jennie måste ta det lugnt och försöka vila lite på dagen. Kram till er alla/ mormor och morfar

2007-09-13 @ 22:34:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0