Inskrivningen klar

image15

En hel arbetsdag motsvarande 8 h tas i anspråk när det är dags för inskrivning. Vi startade kl. 10 i förmiddags och var hemma lagom till Bollibompa började...

Allt har gått otroligt bra och man kan inte annat än beundra Alva som håller humöret uppe i stort sett hela tiden. Ssk Sofi och Alex tog hand om inskrivningen och gick ut lite lätt med längd, vikt, blodtryck, saturation och EKG (107,6 cm, 17,6 kg, 110/65, 80%). Sedan skulle det emlas inför nålsättningen. Dr Anastasia lyssnade på hjärta och lungor, tittade i öron och hals - allt verkade bra. Därefter var det dags för ultraljud som biomedanalytiker Magnus utförde. Lunch kl. 12 för Alva och efter det kom vi till mandomsprovet - nålsättningen. -Hur skulle det gå?? Vi vet inte om det är nålterapi under sommaren tillsammans med senaste veckornas sjukhusbesök som haft verkan men detta hade vi knappast kunnat hoppas på i förväg. Alva var helt med på noterna, Sofi frågade om Alva ville att hon skulle säga till i förväg eller bara sticka. Alva ville att hon skulle säga till (samtidigt som hon ser på DVD "Fem myror..."). -Till! Säger Sofi och sticker. Alva säger inte ett knyst. Mattias och jag är mäkta förvånade och imponerade!

Efter detta är det dags för oss föräldrar att få i oss mer energi. Alva käkar glass och leker på skeppet i entrén. Väl uppe på avd igen skickas vi direkt till röntgen. Alva rorar sig med att läsa en bok sittandes på golvet i väntrummet (se bild ovan). Mattias får följa med in eftersom jag släpar runt på bebis.

Nu är det inte mycket kvar att gå igenom. Vi träffar en doktor från narkosen (som vi träffat förut). Hon går igenom vad som kommer att hända uppe på op innan och efter. En annan sköterska pratar lite om vikten att Alva kommer upp på benen så fort som möjligt efter op för att få igång lungverksamheten så att den nya cirkulationen kan börja fungera som tänkt.

Klockan blir 16 och det är dags för mat, pannkakor med sylt - mums (för Alva alltså). Samtidigt kommer kirurgen Mats förbi och berättar om vad de kommer att göra under op. Det är att ansluta undre hålvenen till lungartären genom att sätta dit ett 18 mm (i diameter) stort Gore-Texrör samt att ta bort pulmonalis anslutning till hjärtat (som har varit bandad sedan första op). Beroende på hur mycket ärrbildning som finns i hjärtat sedan tidigare två op kan det ta olika lång tid att få "tillträde" till op-områdena. När de kopplar om hålvenen är hon kopplad till hjärtlungmaskin och hjärtat kan jobba vanligt. När de ska ta bort delen av pulmonalis måste de stanna hjärtat ett tag. Beroende på olika omständigheter så är troligtvis op klar åtminstone framåt 3-tiden på em.

Mats informerar även om att de ska utföra en op ikväll vid halvsju-tiden. Det finns en liten, liten risk att den drar ut på tiden och de behöver operera långt in på natten. Skulle så vara fallet kanske Alvas op blir uppskjuten till senare under veckan. Det var dock inget som talade för detta i nuläget. Bara att hålla tummarna...

Till sist är det dags för Alva att få Kylx för att rensa tarmarna (för att slippa magproblem efter op) samt att göra en "dubbeldusch".

Nu ligger hon i sängen här brevid och sover efter att ha gjort ytterligare en dubbeldusch här "hemma". Mattias är och ser på TV och jag ska försöka leta rätt på en jag också (det är ju CSI).

I morgon ska vi vara uppe på avd strax efter 7 för en sista skrubbning, därefter bär det av upp till op.

Vi skriver så fort vi får möjlighet efter op. Uppkopplingen här i huset är inte den snabbaste och fungerar inte alltid som den ska men bli inte oroliga för det!

Kram på er!

Kommentarer
Postat av: Hanna Fontaeus

Hon är ju för duktig!
Håller alla tummar och tår som finns i denna familj, och det är många :-D *asg*
Barnen har idag investerat i en varsin guldfisk, men dom har ju klart varken tummar eller tår, eller?
Kram Hanna

2007-09-03 @ 21:13:34
Postat av: Eija Lindqvist

Tänker på er!!!!!!
Kramar Eija

2007-09-04 @ 08:28:13
Postat av: Hanna


---
---
-
-
-
-
-
- -
-
-
-
-
-
-
-
-

2007-09-04 @ 08:47:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0