Full fart

I går så blev det full fart på Alva, det blev en väldigt springande efter henne i korridorerna på avdelningen när hon tog fart på trehjulingen. Vi får inte släppa henne ur sikte och inte heller lämna rummet utan nödpåsen.
Nödpåsen innehåller några pianger, lite binda och en tub vitt vasselin. Dessa attiraljer är till för om hon fastnar med dränslangarna så de lossnar eller går av så att vi kan stoppa flödet i dessa. Vasselinet skall bara användas om slangarna slits ur kroppen, i så fall skall vi spruta på vasselinet i hålet i kroppen och hålla för med tummen samt ringa på hjälp. Nu är det inte speciellt vanligt att det händer men man måste alltid vara redo.

På eftermiddagen i går så var det två clowner som framförde några barnvisor av Hasse Alfredsson och vi var där och tittade. Alva tyckte de var jätteroliga låtar, det tyckte vi föräldrar också.

Syresättningen är på väg upp och när hon aktiverar sig så kommer hon upp i ca 95% utan extra syrgas, vilket hon förövrigt bara har vissa stunder på nätterna då hon ramlar ner under 90%. Känns ändå OK då hon innan operation legat kring 80% när vi varit på Ackis och kollat. Det återstår dock lite lunggympa för att hon skall kunna nå några procentenheter till.

Kommentarer
Postat av: mormor

Kör hon lika som hon gör på altan på landet då förstår jag att det går undan, men du Jennie får väl ta det lite lugnt. Kram mormor

2007-09-12 @ 12:35:05
Postat av: Marléne

Alva har ju även att brås på när det gäller att köra, vi kommer alla ihåg Alvas mormors framfart med MG:n ;-). Nu Jennie får väl du ta det lite lugnt så det inte blir som Alva tror att alla bebisar föds i Göteborg. Tack för att ni orkar och tar er tid att rapporterar så bra på bloggen!

2007-09-12 @ 13:10:36
Postat av: Eija Lindqvist

Mattias får väl ta löpningen, så att han inte soffar till sig....
Visade kortet på Alva för Marianne på jobbet, som utbrast: "Oj, så lik dig hon är!", varpå farmor blev väldigt stolt.
Kram igen

2007-09-12 @ 13:13:05
Postat av: fam A

Samtidigt som jag läser och ler börjar solen lysa här i Uppsala..! Massor med cred, håller med Marléne om att ni är jätteduktiga att rapportera så att vi alla kan "hänga med" er på resan. Kram!

2007-09-12 @ 13:17:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0