Eget rum och första leendet sedan i torsdags morse

Nu har Alva fått eget rum.

Syresättningen ligger på strax under 90% när hon inte får hjälp av extra syrgas så tillsvidare får hon ca 1 liter i näsgrimma för att knuffa upp den till över 90. Hon är nu fri att röra sig hur hon vill men det är förståeligt att det inte finns så mycket krafter då hon inte ätit så myckt. Visserligen åt hon en köttbulle och ca 2 matskedar potatismos till lunch, mer vill vi inte ge förrän hennes mage och tarmar kommit igång.

När hon rullades in på eget rum och fick lite mat så log hon för första gången sedan hon sövdes inför operationen, det var nästan så jag blev tårögd.

Då endast en förälder får plats att sova hos henne så kommer vi att turas om, det blir väl stickdragning om vem som får ta första natten.

Eftermiddagens projekt är att få Alva att ta sig 10 meter ner i korridoren för att välja ryggsäck åt dränpåsarna, om hon klara av att gå eller om vi får knuffa henne på en trehjuling återstår att se.

Vi jobbar på bildproblematiken och enklaste blir väl att lägga upp det på hemsidan så får de kräsmagade välja om de vill titta eller inte.

Kommentarer
Postat av: fam A

Vad skönt att läsa en sådan rubrik! Skulle tro att det finns många "pruttpengssponsorer" i er närhet om enkronorna tar slut.. Stor kram till er alla!

2007-09-09 @ 17:05:36
Postat av: Fam. Berglind/Wik

Vi tänker på er hela tiden. Hoppas att magen ordnar sig snart och att Alva blir piggare hela tiden. Kramar från oss!

2007-09-09 @ 17:27:34
Postat av: Arvid, Gustav & Maria

Vad skönt att höra - det leendet hade vi gärna velat se! Eftersom Alva är en sån fighter kommer det säkert att gå bra.
Kramar i mängder...

2007-09-09 @ 18:53:54
Postat av: Mormor

Vad skönt att det går framåt. det blev som du sa Jennie att efter op så skulle det inte bli så lätt, men vi hoppas att det värsta är över bara Alvas lilla mage kommer igång. Kram mormor och morfar

2007-09-09 @ 19:48:10
Postat av: Pia C

Skönt att det går framåt.
Såg en blogg där pappan kunde lägga en ruta framför obehagliga bilder, och skriva att den här bilden är obehaglig, vill ni se så klicka här. tror det var i bloggen som någon tipsade om i hjärtebarnssnacket. Kanske det kan vara något att ta efter?

2007-09-10 @ 13:35:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0