Det går framåt

Från och med igår så har vi börjat trappa ner på smärtlindring, från tidigare var 4:e timme till nu lite glesare.
Nu får Alva Oxynorm 1 ml x 5 (kl. 06, 10, 14, 18 & 22) d v s ingen dos under natten. Även kontrollerna har minskat till två per dag. Eventuellt kommer Ventolineinhalationerna att sättas ut. Panodilet/Alvedonet är kvar som tidigare, likaså antibiotikan och diuretikan.

Vätskerestriktionerna har de då de har märkt att  barn som hålls snålt på vätska avtar dränvätskan mycket snabbare. I dag verkar det mer vanligt att vara hemma efter två-tre veckor än åtta veckor, vilket låter kanon! Igår kom det c:a 65 ml från vänster lunga och dryga 80 ml från höger lunga. Förlusten ersätts med Albumininfusioner, i morse ersatte de endast 50% av förlusten och det är nog också positivt.

Gårdagen var en s k mellandag. Alva var rätt trött på eftermiddagen och lade sig för att vila vid 13.45-tiden, halv 3 väcker vi henne då vi tycker hon vilat färdigt men hon har så svårt att hålla sig vaken så hon får somna om. Strax före 16 försöker vi få liv i henne igen, för middagen är på väg... Jag kan meddela att det tog lite längre tid än vanligt för damen att somna på kvällen ;o)

Lördagen var relativt lugn den också. Vi hade dock ett uppskattat besök från Frändefors som bjöd på kaffe med hembakade bullar - mums!

I dag öppnar lekterapi igen (efter att ha varit stängd för storstädning förra veckan). Troligtvis kommer Alva hänga på låset för hon har längtat sååå efter att få gå dit!

I övrigt händer inte mycket mer här för tillfället!

Må så gott!

Kommentarer
Postat av: Eija Lindqvist

Det är så sant som det är sagt: No news are good news! Det är skönt att höra, att ingenting dramatiskt händer. Visserligen kan det kanske vara tråkigt för er, när dagarna blir enahanda, men så är ju själva livet också ibland, så håll ut, snart nog får ni fullt upp igen!
Kram från farmor

2007-09-17 @ 12:19:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0