Provsvaren har kommit!

De vanliga blodproverna ser ut som tidigare, d v s att allt är bra förutom vita blodkroppar som ligger på 2,4 (totalt) varav neutrofila på 0,2.

Det så kallade "antikroppsprovet" som skickades till Huddinge för analys har visat sig positivt och det betyder att Alva har autoimmun neutropeni. Med det menas att hennes kropp bildar antikroppar som "ger sig på" hennes neutrofila granulocyter.

Det kan tydligen förekomma hos barn och brukar vanligtvis växa bort. Har man inga större problem, så är det inget som åtgärdas eller följs upp. För Alvas del får vi se hur det blir, läkaren från barnonkologen ska skriva remissvar ner till hjärtmottagningen och däri meddela möjliga alternativ till behandling före operationen. Enligt expertis från Stockholm, så skulle det inte vara nödvändigt med någon behandling men det är väl upp till Göteborg att avgöra detta.

Skönt att i alla fall få svar på vad som är orsaken och givetvis jätteskönt att det inte är värre än så här! Nu håller vi tummarna att resten av maskineriet ska gå som på räls och att vi har en ny tid i Göteborg inom kort.

I dag är det kristi himmelfärds dag och solen skiner. Dags att ta itu med altanrengöring och annat pyssel i trädgården. Hoppas att solen är här för att stanna.

Ha en skön helg - även om vissa måste jobba på fredag (dock inte jag, Jennie).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0