Inskrivning avd. 323

image5

Då var vi äntligen framme i Göteborg. Efter en snabb och smidig tågresa med pyssel och filmtittande förflöt tiden väldigt fort. Taxi till Ronald McDonald hus (RMD) där har vi installerat oss i rum "Pingvinen". Vädret var lika fint här i Göteborg som det vi lämnade i Uppsala. En promenad till affären vid Stabbetorget, besök på lekplatsen och plockning av vitsippor i skogen var något vi roade oss med på eftermiddagen.

I dag var vi uppe på avd. 323 strax före kl. 10. Trots att allt har flytit på bra under dagens lopp så kom vi inte därifrån förrän efter halv sex (17.30).
Det Alva har fått göra i dag är att de har emlat henne på båda armarna (en slags "trollerisalva" som gör att det är lättare när nålen ska sättas), tagit vikt och längd16,8 kg med jeans och 106 cm), blodtryck och saturation (109/63 och c:a 80%). Efter det var det dags för röntgen av hjärta och lungor, de tyckte att Alva var så stor så hon fick stå själv för första gången (annars har hon fått ligga på en brits). Tillbaka till avdelningen igen var det dags att kolla om emlan hade gjort sitt. Alva var hela tiden jätteduktig men precis som det var dags att sätta in nålen så blev hon lite rädd och ledsen. Efter viss övertalan gick det som smort och hon kände enligt egen utsago ingenting!

Därefter kom lunchen, järpar med potats och sås, som gick i utan protester. Ultraljudet direkt efter maten (se bild ovan) gick utan problem och Alva slumrade till och med till på slutet. Sedan har vi träffat personal från narkosen, kirurgen Håkan samt sjukgymnasten Gunilla.

Tiderna mellan de olika undersökningarna fördrevs i dagrummet eller på cykel runt, runt i korridorerna. Vi fick även göra ett litet studiebesök på IVA för att se hur det såg ut där. Alva var mest intresserad av deras lekhörna ;o)

Då det visade sig att Alva har ett lite förhöjt CRP, 18, så fick hon ta om det provet innan vi fick gå för dagen. Hoppas nu att det inte stigit, då finns risk att det inte kan bli någon op i morgon...

Hon har gjort en "dubbeldusch" på sjukhuset och ska göra en till ikväll innan sänggåendet, sedan blir det en i morgon på avdelningen där vi ska vara kl. 7.

Det har varit en lång dag för alla men jag vet inte många barn som är så tålmodiga som Alva. Hon har hållt humöret uppe hela dagen och varit pigg och glad och gått med på det mesta utan protester. Det underlättar verkligen  för oss som föräldrar att ha en sån underbar unge!

Nu är Alva och Mattias uppe på vinden i RMD-huset, där de har en stor lekhall med alla möjliga roliga aktiviteter.

Håll nu tummarna för att det blir op i morgon, kirurgen trodde att den skulle vara klar c:a kl. 13 eller däromkring!

Många kramar till alla er som tänker på oss och ett hjärtligt tack för alla fina pysselsaker och annat skoj som Alva fått inför denna resa!

Kommentarer
Postat av: Julia o Annie

Hoppas att crp't är snällt och stannar på 18(eller ännu bättre går ner), så Alva får sin operation imorgon!
Vi tänker på er!

Massor av kramar till er alla tre,
Julia o Annie.

2007-04-16 @ 20:56:23
Postat av: Håcke och Johanna

Hej på er!
Skönt att höra att ni har det bra, vi hoppas verkligen att CRP'n är som den ska och att allt annat funkar.
Vi kommer att hålla tummarna precis som vi gjorde förr i tiden när Alvas mormors bil skulle startas :-).
Kramar från oss.

P.S Apropå bilar så gick cittran som en dröm, vi kom bara 10 minuter för sent men det gjorde ingenting då vi vann tävlingen sen.

2007-04-16 @ 22:54:24
Postat av: Mormor

Hej
Vi både pratar och tänker på er, hoppas att op snart är över.

Kram från mormor och morfar

2007-04-17 @ 11:51:33
URL: http://app.blogg.se/trackback/ping/5475846
Postat av: Anonym

Hej på er!!
Hoppas att allt gått bra idag och att det framförallt blev op så ni får vänta ännu längre!!
Väntar med spänning på nästa blogg och önskar er en bra dag!!

Från VVE Teknik /Anki

2007-04-17 @ 13:36:25
Postat av: Malle

Hejsan!
Eftersom det inte skrivits något på bloggen från er idag så antar jag att det blev operation. Ser fram emot nästa rapport ifrån er. Tänker på er hela tiden.

2007-04-17 @ 14:11:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0