Dagis i morgon!

Så har vi nu varit och träffat dr Johan vid barnonkologmottagningen. Han berättade att svaret på benmärgsprovet hade varit bra, benmärgen producerar vita blodkroppar precis som den ska. För att komma vidare i utredningen får Alva lämna ytterligare några prover, vanligt blodstatus med diff + lite annat samt ett prov som ska se om det förekommer neutrofilspecifika antikroppar (som förstör kroppens egna neutrofila granulocyter), i så fall rör det sig om autoimmun sjukdom. Då kommer hon sannolikt att behandlas med Neuopogen, ett läkemedel som hjälper till att öka antalet vita blodkroppar, under tiden för operationen.

Det kan även bli så att de inte kommer fram till orsaken för neutropenin men då kommer hon nog också att behandlas med Neupogen och sedan hållas under kontroll.

Svaret på provet om de neutrofilspecifika antikropparna skickas till KS i Stockholm och kan i värsta fall ta upp till tre veckor innan vi har svaret - vi hoppas givetvis att det ska gå snabbare.

Som jag skrev i rubriken, kommer Alva tillbaka till dagis i morgon igen. De ska åka 9-bussen in till Godsmagasinet och titta på en konstutställning, där hennes kompis Kornelia med mamma är konstnärerna.

Då får vi se hur länge hon blir på dagis denna gång, innan det blir dags för en ny sväng med operationsförberedelser...

Kommentarer
Postat av: Katarina Johansson

Hej på Er!
Låter fint att benmärgsprovet var bra!!!
Kan tänka mej att ni önskar att veckorna framöver går snabbt, men jag håller tummarna för att det ska vara ok eller något som man kan medicinera!
KRAM !KRAM! Hoppet är det sista som lämnar en!
Katarina

2007-04-25 @ 21:29:07
Postat av: Maria Aittola

Hej!
Håller också tummarna uppe så operationen snart ska bli av.
Kram
Maria (hjärtevuxen, från hjärtislistan)

2007-04-29 @ 18:15:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0