Sakta men säkert

börjar de plocka bort diverse slangar, nålar och mediciner.

Kvällen igår var dock fortsatt jobbigt och Alva sjönk ytterligare i syremättnad. Som sämst låg hon runt 58-60 med dippar ner mot 50% trots full spruta på syrgasen. En ny röntgen gjordes och jouren kom och gjorde ultraljud. Dock dränerar hon sig som hon ska och det är fortfarande p g a "blöta" lungor som gör att hon inte syresätter sig. Natten fick i uppdrag att vända henne ofta och även ge inhalationer.

De ringde från avd i morse vid halv 6 och Alva ville att mamma skulle komma. Hon hade varit vaken en halvtimme men i övrigt hade natten varit bra och syremättnaden har äntligen stigit igen! Magen tjorvar fortfarande men nu börjar hon äntligen få ur sig lite gaser. Nattsköterskan tyckte att Alva skulle be om att få 1 kr för varje prutt och därmed bli en mycket rik tjej...

De trappar ner på morfinet i pumpen hela tiden, tanken är att det ska vara utsatt under dagen. De ska även ta kisskatetern så småning om. Artärnålen och en annan infart har de redan plockat bort. Allt för att förbereda henne för att komma på eget rum. Vi kommer troligtvis in på 7-rummet redan under eftermiddagen i dag. Jag tror att de står barn på kö att få komma ner från IVA... Om hon fortsätter syresätta sig och börjar komma upp och röra på sig kan det kännas ok. Om det blir som igår kväll igen vill vi nog inte ha henne på eget rum - det är lite kluvet.

Hon är fortfarande rätt apatisk och sur. Det är givetvis väldigt frustrerande för henne att ha så ont av magen och det enda som hjälper är att röra på sig. Svårt för oss att förstå hur det egentligen känns. Vi står mest och tjatar om att hon är jätteduktig hela tiden... -Jag är inte alls duktig! säger hon...

Vad gäller smärtlindringen så har hon paracetamol var fjärde timme och kommer att få stötdoser med morfin vid behov. Det är ju morfinet som är boven i magdramat så att säga.

Hon kommer nog även att få dränen i "påsar" under dagen, för att hon ska kunna vara uppe och röra sig lättare. Som det är nu är hon "uppkopplad" i väggen med sug som hjälper till att vätska ur dränen.

Ja, det var väl lite mer om hur läget är för tillfället.

Vi tackar som vanligt för alla vänliga hälsningar och är glada att ha erat stöd - det värmer!

PS. Vi har tänkt att lägga ut några bilder men vet inte hur vi ska lösa det riktigt, då alla kanske inte är lika intresserade av att se dessa... DS

Kommentarer
Postat av: Mimmi o Zacki

Sitter med tårar, men vi får hoppas att Alvas blöta lungor torkar till sig...Zacki som blev utskriven för snart ett år sedan från sin TCPC operation hade under första veckan syrgasgrimman, låg lågt i syresättningen och var mycket låg, Du ska bara veta hur upppassad denna herren var, maten passade inte så det var Mc Donalds hämtningar, det var pizza, glass, choklad, chips, coca cola, oboy, mjölk o saft som gällde....Inte nog med det när han låg i sängen så serverade vi honom det o vi minns hur han tittade stint på oss då vi sa åt honom att när han väl är uppe så kan han själv.....
Försök få upp Alva i en trehjuling,om hon nu får det dvs, NI lär få putta på och springa efter med droppställning, syrgastub och be Marita fixa cykelkörkortet..Det är en sporre för de små liven( hälsa henne även att Zacki saknar henne och att Harri saknar även platsen som vice ordförande i tokarnas förening )

2007-09-09 @ 10:43:34
Postat av: Eija Lindqvist

Tack för att det äntligen kom besked igen! Man trampar bara omkring och företar sig inte något, när vi inte hörde något i går. Jag har ringt Gudrun och hon har ringt mig och vi försökte peppa varandra, men nu känns det bättre igen.
Krama Alva lite försiktigt från mig, så att hon kanske tjänar en krona eller två.
Eija

2007-09-09 @ 11:04:26
Postat av: Marléne

Har cyklat till jobbet för att läsa om Alva. Det var skönt att läsa att hon hade smärtpump i alla fall. Kan de inte sätta in något laxermedel så att hennes mage kommer igång? Man brukar ju alltid sätta in laxermedel då man ger Morfin men det kanske är annorlunda på barn. En krona per prutt är väl lite dåligt, hon borde åtminstone få en 5-krona!
Sköt om er!

2007-09-09 @ 12:14:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0